Brons till Sverige i kock-vm

1 av 4 | Foto: AP
Tommy Myllymäki med bronsstatyetten.
NYHETER

Det vill sig inte för Tommy Myllymäki i kock-VM.

För fyra år sedan blev det ett silver.

Den här gången blev det ett brons.

I stället var det Norge som tog hand om guldet.

Under två dagar har 24 av världens främsta kockar gjort upp i kock-VM, Bocuse d'Or, som hålls i franska Lyon.

Tommy Myllymäki, som vann EM i fjol, räknades till favoriterna.

Men han kunde inte följa upp sitt VM-silver från 2011 med ett guld. I stället fick han nöja sig med en bronsmedalj. Det eftertraktade guldet tog i stället norrmannen Ørjan Johannessen hand om medan silvret tilldelades USA.

Lagade mat i drygt 5 timmar

Tommy Myllymäki gick in i tävlingsköket på onsdagsmorgonen. Efter omkring fem och en halv timmes intensiv matlagning kunde han och hans assistent Albin Edberg presentera tävlingsrätterna för juryn. Huvudråvarorna till de två rätterna, en fisk- och en kötträtt, var bäcköring och pärlhöna.

– Det var en tuff resa. Det blev lite nervöst i början, men efter en halvtimme så började saker flyta som det skulle igen, sade Myllymäki till TT efter det att rätterna presenterats.

Flera tusen människor följde tävlingen på plats, varav en hel del svenskar. Även det svenska kungahuset var representerat, prins Carl Philip var på plats.

– Det är härligt med stödet, sade Tommy Myllymäki.

TT