Pojke föll fem meter i badhus – slog huvudet i kaklet

NYHETER

En 15-årig pojke föll fem meter från en trampolin i Karlskronas simhall och landade på huvudet.

Enligt vittnen som såg händelsen var två pojkar uppe på avsatsen och busade när olyckan inträffade.

15-åringen vårdas på sjukhus. Tillståndet är inte livshotande, enligt BLT.

Det var i fredags kväll precis innan simhallen skulle stänga som två pojkar gick upp på femmans trampolin i Karlskronas badhus. Exakt vad som hände är inte klarlagt men enligt vittnen började pojkarna busa, vilket slutade med att 15-åringen föll frön trampolinen och slog huvudet i kakelgolvet fem meter längre ner.

– Det är fyra vittnen som har sett det här, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Blekinge, till Aftonbladet.

15-åringen ska ha varit där med ett kompisgäng.

– Han var där med de andra, säger Ljungberg.

Blödningar i hjärnan

Efter fallet fördes pojken till Lunds universitetssjukhus under fredagskvällen. Då var hans tillstånd livshotande, uppger Blekinge Läns Tidning. Senare skrevs skadeläget ner och bedömdes som svåra, pojken fått blödningar i hjärnan.

Den teori som polisen nu jobbar efter är att den 16-årige vännen knuffade till kamraten, och denne tappade balansen och föll huvudstupa fem meter rakt ner i kakelgolvet, enligt BLT.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, ett oaktsamhetsbrott, säger Per-Johan Ljungberg och förklarar att det räcker med att ha agerat oaktsamt för att bli misstänkt för brott.

Lunds universitetssjukhus kunde under lördagen inte gå ut med pojkens skadetillstånd.