Dagens namn: Ivan, Vanja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Här vill svenskarna INTE semestra

Sydafrika minst populära resmålet 2015

Sydafrika – om du vill vara ensam svensk för en stund.   Sydafrika – om du vill vara ensam svensk för en stund. Foto: John Shadbol

Om du åker på semester i Pretoria, Sydafrika kan du räkna med att slippa träffa på några landsmän. Pretoria är nämligen det resmål vi svenskar ville besöka minst under 2015, enligt resesajten Momondo.

Det är resesajten Momondo har sammanställt vilka resmål vi svenskar sökte på mest respektive minst under 2015. I topp hittar vi de klassiska destinationerna Bangkok, London och New York. Sammanställningen visar dock att vi helst håller oss inom Europa då hela sex av de tio mest populära resmålen återfinns där.

Sydafrika minst populärt

Spanien är det mest populära landet, med tre destinationer på tio-i-topp. Sämre ställt är det däremot med Sydafrika, där huvudstaden Pretoria hamnar på plats nummer 1000, det vill säga sista plats, bland resmålen. På plats 999 hamnar Leros i Grekland, där de skuggar chilenska destinationen Concepcion på plats 998.

 

Resestatistiken är baserat på 29 074 425 sökningar som gjorts på Momondo under perioden 1 januari - 31 december 2015, jämfört med samma period 2014.

Läs mer
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet