Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

”Du var Charlie, du var Paris, kommer du att vara Ankara?”

”De här människorna är inte annorlunda. De råkade bara vara turkar”.

Söndagens attentat i den turkiska huvudstaden har hittills krävt 37 liv. I ett uppmärksammat Facebookinlägg uppmanar Ankarabon James Taylor människor att känna på samma sätt för offren i Ankara som i Paris.

”Det är lätt att se på terrorattacker som inträffar i London, i New York, i Paris och känna smärta och sorg för de offren – varför inte känna samma för de som dog och skadades i Ankara?”

Så skriver brittiske James Taylor, som bor i Ankara, i ett uppmärksammat Facebookinlägg som på mindre än ett dygn delats av över 50 000 personer.

I inlägget efterfrågar han medkänsla och empati för offren efter söndagens bombdåd mitt i centrala Ankara. Ett dåd som dödade minst 37 och skadade 125.

”Det kunde ha varit där du bor”

Han uppmanar läsarna att försöka sätta sig in i situationen – och känna hur det skulle ha varit om attacken istället skett i exempelvis London och inte i Ankara.

”Föreställ dig om människorna som dog idag istället var några av dem som du ser varje dag på väg till jobbet, personer precis som du och jag, vanliga, glada människor. Familjer, poliser, studenter, par. Kanske dina vänner. De här människorna är inte annorlunda. De råkade bara vara turkar”.

Han jämför platsen för dådet med kända platser som bland annat Piccadilly Circus.

”Kan du föreställa dig att vara där? Kan du föreställa dig platsen du passerar varje dag, busshållsplatsen du kliver av på, gatorna du korsar totalt utplånade?”

”Tvärtemot vad alla tycks tro så är inte Ankara en krigszon, det är en normal livlig stad, precis som vilken europeisk huvudstad som helst, och Kizilay är centrums absoluta hjärta”.

---

Läs hela James inlägg nedan.

Ankara Turkiet

For those who do not know Turkey, or who distance themselves from these attacks, maybe this will open your eyes.The...

Posted by James Taylor on Sunday, March 13, 2016
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet