Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Svenskarna stora hjältar för Anaheim

Rakell avgjorde på övertid

Att säga att svenskarna låg bakom Anaheims starka vändning borta mot Ottawa i natt är nästan en underdrift.

Två svenskmål hämtade upp underläget innan Rickard Rakell fick prickskjuta in avgörandet på övertid.

– Vi hade en plan när vi kom ut och den funkade, säger matchvinnaren.

Ottawa skaffade sig en 3–0-ledning efter bland annat mål från Erik Karlsson. Men i tredje perioden började upphämtningen av redan slutspelsklara Anaheim.

Ryan Getzlaf började, förre Ottawa-forwarden Jakob Silfverberg svarade med tvåan, och senare kunde Hampus Lindholm slå in en retur och få till kvitteringen med endast 57 sekunder kvar av tredje perioden.

På övertiden åkte förre Anaheim-stjärnan Bobby Ryan på en utvisning för hög klubba och det var då ankorna skulle hugga en sista gång.

– Vi försökte en första gång, och lyckades den andra när Getzlaf hittade mig och jag kände att jag hade lite tid där i slottet så jag gick för skottet, berättar Rakell för nhl.com.

20:e målet

Målet var succésvenskens 20:e för säsongen och därmed tog han sig upp på delad fjärdeplats i den svenska målligan.

Efteråt gav han beröm till sparkade Ottawa-tränaren Paul MacLean, som numera assisterar i Ducks-båset och bland annat styr upp powerplay-spelet.

– Han har alltid en plan. Vi tränar en hel del powerplay och går altid ut med en plan och en plan B om det inte skulle funka. Det är den stora skillnaden att i år tränarn vi väldigt mycket på det, minst tre-fyra gånger i veckan, och det ger betalt, säger Rakell.

Janmark tvåmålsskytt

Lite tid borta gjorde susen för Mattias Janmark.

Efter att ha missat sex matcher var han tillbaka i natt och såg med två mål till att Dallas tog en 4–2-viktoria mor San Jose.

– Han såg lite trött ut innan, så att han försvann kanske var en skänk från ovan, säger Dallas-coachen Lindy Ruff om svenske rookien.

Rickard Rakell Jakob Silfverberg Hampus Lindholm
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet