”Det kräver knappt något arbete alls”

Matbloggaren gör vardagsmat för stressade familjer – här är en av hennes favoriträtter

MAT & DRYCK

Mat-bloggaren Madeleine Sandahl tipsar om mat som endast kräver tio minuters jobb.

Här bjuder hon på en av sina favoriter: lax med fetaost-sås.

– Det kräver knappt något arbete alls och ger en fantastiskt god måltid till hela familjen, säger hon.

Madeleine Sandahl är fembarns-mamman som driver en blogg med fokus på mat som ska vara enkel att tillaga. Som flerbarnsmamma är tiden viktig och därför ska det gå undan i köket.

– Det blir mycket matlagning och bakning i vår familj. Att laga mat från grunden och baka bröd och fikabröd själv är ett sätt för vår stora familj att både spara pengar och få maten att räcka till många berättar hon.

– Jag har ett stort matintresse, men endast för de enkla recepten. Jag ägnar hellre mycket tid med barnen än att spendera flera timmar i köket, fortsätter hon.

– Snygga uppläggningar där man bygger på höjden och toppar med några strån är inte min grej.

Bara tio minuters arbetsinsats

Enligt henne ska det vara enkelt och gott. Många av hennes recept kräver bara tio minuters arbetsinsats och passar perfekt för den som inte har så mycket tid att lägga på vardagsmaten.

– Jag jobbar ständigt genom bloggen med att ta fram enkla recept och jag hoppas att det kan lösa inte bara mina utan även andra stressade barnfamiljers middagar.

En av hennes uppskattade rätter är lax med fetaost-sås som hon tillagar i ugn och serverar med ris och sallad.

– Det kräver knappt något arbete alls och ger en fantastiskt god måltid till hela familjen. Helt klart en favoriträtt hemma hos oss.

Se receptet här intill.

FAKTA

Så gör du lax med fetaost

Det här behöver du:

4 st laxfiléer, ca 125g /st

Salt

Citronpeppar

1 pkt fetaost, ca 200 g

2 dl creme fraiche, valfri fetthalt

2 dl vispgrädde

2 msk konc.fiskfond

0,5 dl hackad dill

Gör så här:

Lägg laxfiléerna i ugnsfast form.

Krydda med salt och citronpeppar, valfri mängd.

Smula sönder fetaosten

Blanda med creme fraiche, grädde, fond och dill

Häll såsen över fisken.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i cirka 25 minuter.

Servera med till exempel ris och sallad

Källa: madame-edith.blogspot.se