Lagade sås till pizza – med en borrmaskin

Varken borrmaskinen eller pizzan på bilden finns i Skaraborg.
Foto: Maja Suslin / TT /
PONTUS LUNDAHL / TT
Varken borrmaskinen eller pizzan på bilden finns i Skaraborg.
NYHETER

En pizzeria i Skaraborg valde att använda sig av ett något oortodoxt vispningsverktyg – nämligen en borrmaskin. Nu säger en inspektör ifrån, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Förra veckan föll en pizzeria i Skaraborgs län under inspektion. Och då gjordes en något märklig upptäckt. Hos restaurangen vispades nämligen såserna med en borrmaskin.

"Vi såg att utrustning som används att blanda såser med inte är anpassad till livsmedelshantering", rapporterar miljösamverkan i Östra Skaraborg (MÖS) enligt Skaraborgs Läns Tidning.

Hotas med vite

Att göra såhär är inte helt okej. Inspektören från MÖS menar att borrmaskinen är svår att göra ren och därför inte bör användas i livsmedelssammanhang.

I framtiden får pizzerian tillreda den italienska rätten med mer traditionella verktyg. I annat fall hotar MÖS med vite.

"Det finns risk för kontamination av livsmedlen vid användning av blandarstav och motordel", varnar de i sitt utlåtande.