Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Försökte smuggla miljoner - i skorna

En kvinna som stoppades i tullen på Madrids flygplats visade sig verkligen gå i gyllene skor. När polisen undersökte hennes bagage gjorde de en oväntad upptäckt - nära 1,8 miljoner kronor gömda i hennes kilklackar.

Det var när den 29-åriga holländska kvinnan skulle flyga från Madrid till Colombia som smugglingsförsöket avslöjades. Den spanska gränspolisen fattade misstankar vid en säkerhetskontroll och undersökte kvinnans bagage.

Kontrollen blev rigorös - men först när polisen skar upp klackarna på två av kvinnans skopar gjordes upptäckten. I var och en av de fyra kilklackarna fanns små inplastade paket.

Skar upp paketen

På en film som släppts av den spanska gränspolisen syns hur personalen skär upp paketen. I var och ett av dem hittas tätt ihoppackade 500-eurosedlar - totalt 45 000 euro i varje paket och 180 000 euro totalt. Det motsvarar cirka 1 750 000 svenska kronor.

Misstänker penningtvätt

Kvinnan hade åkt från Bryssel och mellanlandat i Madrid för att ta sig vidare till Colombia. Pengarna tros komma från narkotikahandel, och polisen misstänker att den tänka smugglingen var ett försök till penningtvätt.

 

Se polisens film här ovan

Colombia Madrid
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet