PRESENTERAS AV

De säljer ”marängla” – för barnens skull

1 av 3 | Foto: Privat
Nathalie är hjärnan bakom ”maränglan”.
GODA NYHETER

De senaste åren har flera varianter av semlan dykt upp som till exempel semmelwrap, semmeltårta och semmel-smoothien. Och nu har en butik i Bromma lanseret ”maränglan”.

– Jag har inte sett en sett en sådan tidigare, säger Nathalie Folcker, som är hjärnan bakom den.

Semmelsäsongen har börjat och butiker och caféer fylls av olika varianter – både av klassiska och uppdaterade versioner som prinsessemlan.

I måndags satt Nathalie Folcker med sina kollegor i personalrummet på City Gross i Bromma och diskuterade just vilka olika typer av semlor man kunde göra, och det var då hennes idé föddes. Att man kunde göra en semla med maräng som bas.

– Jag har inte sett en sett en sådan tidigare, säger hon.

”Barnen är vår framtid”

Och på onsdagen blev idén till verklighet. Nu kan man köpa ”maränglan” i butiken.

– Den består av marängbotten, marängtopp, daimgrädde, vanliga hallon och kolasås.

Folk har redan börjat köpa den. Förutom att de får en ny smakupplevelse bidrar de även till Bris. Fem kronor av varje såld semla går nämligen till organisationen – ett initiativ av butikschefen.

– Vi har valt att stödja Bris för att barnen är vår framtid och att det är viktigt att barnen får den hjälp som behövs för att de ska må bra, säger Nathalie.

Och hon vet vilken semla hon helst skulle äta.

– En marängla alla dagar i veckan.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook