PRESENTERAS AV

Här är semlan – för den som älskar chips

1 av 3 | Foto: Privat
Här är semmelchipsen – som du kan dippa.
GODA NYHETER

Den som gillar att dippa sina chips kommer nog att uppskatta denna semla som Emelie Lindh och Robin Söderberg skapat, skriver Norrtelje Tidning.

De senaste semmelsäsongerna har levererat olika varianter av den den klassiska semlan – som semmelwrappen, räksemlan, korv med bröd-semlan, prinsessemlan och maränglan.

Och här är ännu en variant av bakelsen – nämligen chipssemlan. Emelie Lindh och Robin Söderberg, som jobbar på Flygfyrens bageri i Norrtälje, kom på idén redan förra året.

– Vi tänkte att folk tycker ju och chips och folk tycker om dipp. Men vi höll tyst om det till i år.

Semmelchipsen är utkavlad vetedeg som de strykt över med mandelmassefyllning. Den bakas i ugnen och skärs därefter i bitar. Själva dippen är en saltkoladipp och självklart serveras det hela med grädde. Enligt Emelie har ”cipsen” uppskattats.

– Folk har varit positiva, de tycker om det.

Hon tror dock inte att chipsälskaren kommer att byta ut sina sourcream-chips helt och hållet.

– Men man kanske väljer dessa istället för en semla.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook