Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Plus / PLUS-LÅS IN
När du vill veta mer
 

Kan digitalboxen byta kanal?

Hej,

Jag har några frågor inför övergången till digital-tv, som i mitt fall sker den 2 maj. Jag arbetar alltid kvällstid och spelar in ganska många tv-program. I dag kan jag programmera för inspelning med timer på olika kanaler eftersom ettan, tvåan och fyran fortfarande sänder analogt.

Jag har en Boxer digitalbox nu. Vad ska jag ha för att kunna spela in på olika kanaler efter den 2 maj? Finns det överhuvudtaget någon digitalbox som kan byta kanal? Varför kan inte digitalboxen byta kanal, en dekoder kan ju det? Är det ingen som har tänkt på att folk vill spela in på olika kanaler och i så fall varför finns inte tekniken klar inför övergången till digital-tv?

Vi kan ju flyga till månen, så varför är det så svårt att lösa det här? Om tekniken inte finns får jag alltså sluta titta på de program jag följer eller måste jag som bor ensam ha tre av varje apparat för att kunna spela in på tre olika kanaler? Det låter ju fullständigt vansinnigt, vi har ju kunnat programmera för inspelning på olika kanaler sedan videon kom på 70-talet.

Många frågor, hoppas du kan räta ut något av frågetecknen.

/"Irriterad"

Den här artikeln är låst. Lås upp och läs vidare nu.
Prova Plus för 1 kr nu!
1 kr första månaden, därefter 59 kr/mån. Ingen bindningstid.
Redan Plus-kund? Logga in här
59 kr/mån 99 kr/mån
Nyhetsfördjupning
Tester och guider
Unika erbjudanden
Aftonbladet tidning
Alla magasin digitalt