Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Teknik / Foto

Kameran som tål 60 meters djup

Nya kameran från Sealife kan du går på djupet med och fotografera koraller, fiskar och annat spännande. Nya kameran från Sealife kan du går på djupet med och fotografera koraller, fiskar och annat spännande. Foto: AP

Fotografering under vatten kräver en tålig kamera eller ett tåligt undervattenshus.

Sealifes senaste 8-megapixlare fungerar ner till 60 meter.

Kameran kan plockas ut ur undervattenshuset och användas som vanlig kamera på land.   Kameran kan plockas ut ur undervattenshuset och användas som vanlig kamera på land.

Kamerahantering under vatten är långt ifrån samma sak som att trycka av en bild på land. Därför har SeaLife utrustat sin nya kompakt DC800 med en stor avtryckarknapp för att göra det lite enklare att fotografera. Den ska också vara utformad för användning även med undervattenshandskar.

Skärmen är 2,7 tum stor och den optiska zoomen 4x, vilket motsvarar 28-112 millimeter i småbildsformatet. Vidvinkligt med andra ord.

Två blixtar

DC800 är har fem undervattenslägen, inklusive tre UV-färglägen: havsblå, havsgrön och ett flod/sjö-läge. I läget Spy-mode tar kameran bilder i intervall.

Ljuset är inte detsamma som på land och blixtar är ofta nödvändigt för att få till bilderna. På DC800 kan två externa Sealife-blixtar användas.

Mindre på land

Det finns också två lägen för användning av en eller två externa blixtar. Ext Flash Auto mode använder automatiska inställningar vid fotografering med en eller två externa blixtar. I läget Ext Flash Manual mode kan du själv ställa in slutartid och bländare.

DC800 är som en vanlig kompakt i ett undervattenshus eftersom själva kameran kan plockas ut och användas som vanligt.

I Sverige är Molfo generalagent för Sealifes produkter.

Elin Parmhed, Kamera & Bild
Senaste TV-klippen