Aftonbladet
Dagens namn: Mattias, Mats
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Resa

Nu rasar priserna på semesterresor

Resorna fortsätter att vara billiga även i februari

Foto: Thinkstock

Skynda och fynda – ut och res!

Priserna på resor har fullkomligt rasat den senaste månaden, och fortsätter så fram till sportlovet.

– Även de mer exklusiva resorna är billigare än vanligt, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

LÄS OCKSÅ Här är de varmaste resmålen i januari  

För den som vill resa men hålla sig till en rimlig budget är tiden inne. Efter jul och nyår har resepriserna fullkomligt rasat och i januari och början på februari kan man resa hela 30-50 procent billigare än under storhelgerna, vilket har att göra med utbud och efterfrågan hos charterarrangörerna.

"Kan spara tusenlappar"

För en dryg månad sedan kostade en resa till Gran Canaria på åtta dagar 6 350 kronor – medan du idag kan fynda resan för mindre än 3 400 kronor. Och för dem som åkte till Khao Lak runt jul kostade resan 15 550 kronor, medan den nu kostar 8 798 kronor.

– Det är riktigt fyndläge nu.  Den som ska resa till exempelvis Kanarieöarna eller Thailand kan hitta resor för halva priset jämfört med i julas och spara tusenlappar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

LÄS OCKSÅ PLUS 175 tips till Phuket i extra tjock guide  

Exklusiva resor billigare

Det flesta fynden går att finna bland resmålen  där arrangörerna har stor hotellkapacitet att fylla, till exempel Kanarieöarna, Thailand, Mexiko, Dubai, Kap Verde och Dominikanska republiken.

– Det handlar inte bara om att köpa så billigt som möjligt. Glöm inte att även de mer exklusiva resorna är billigare än vanligt. Nu finns möjlighet att lyxa till det ordentligt till en rimlig peng för den som kan åka i januari eller början på februari, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Privatekonomi
Läs mer
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen