Startsidan / Resa

Se galna lyxvillorna utanför Dubais kust

Här är sjöhästen som är värd 15 miljoner

Sov under havsytan, omgiven av korallrev – med väggar av glas.

Lyxvillorna ska bli hem åt de rika, och skydd åt utrotningshotade sjöhästar.
Här är boendet utanför Dubais kust som saknas motstycke.

Följ Aftonbladet Resa på Facebook

LÄS OCKSÅ PLUS Dubai – reseguide till coola vattenhålet  

Fastighetsförmedlingen Kleindienst Group har låtit bygga en rad påkostade flytande villor omkring fyra kilometer utanför Dubais kust. Villorna har fått smeknamnet "de flytande sjöhästarna" och innehåller bland annat sovrum med glasväggar under vattenytan. Men den som är intresserad av boendet får räkna med att betala mer än 15 miljoner kronor.

Sov i korellrev

Enligt fastighetsförmedlingen är de flytande sjöhästarna i huvudsak båtar – inte villor. Men det är båtar som inte rör sig och som bland annat innehåller fullt utrustade kök och jacuzzi på soldäcken.

Villorna består av tre våningar: en på övre däck, en vid havsnivå och en som är nedsänkt i vattnet. Den sistnämnda har glasväggar vilket tillåter hyresgästen att enkelt beundra livet under ytan – snacka om havsutsikt!

Inflyttning nästa år

42 sjöhästar har färdigställts och 35 av dem har redan sålts. Projektet ska vara klart i slutet av året, och de första hyresgästerna får flytta in 2017.

Förutom att bli hem åt förmöget folk ska villorna även användas för att beskydda riktiga sjöhästar. Under husbåtarna kommer nämligen artificiella och skyddade korallrev att skapas som är tänkta att bli hem åt de utrotningshotade havsvarelserna.

 

Källor: The Floating Seahorse, Quartz, Daily Mail, Thoe

Senaste nytt
Läs mer

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK