Startsidan / Resa

Världens lyxigaste hotell finns i Paris

Staden brädar både London och New York

Listan över de finaste hotellen i världen toppas nu av den franska huvudstaden.

Paris har från och med 2016 hela nio hotell med fem stjärnor i Forbes Travel Guide Awards.

Följ Aftonbladet Resa på Facebook

LÄS OCKSÅ PLUS Möt våren på bästa sätt – i vackra Paris
Sedan 1958 har den amerikanska tidskriften Forbes haft utmärkelsen Forbes Travel Guide Awards.

Den listar de finaste hotellen runt om i världen.

Från och med i år är det 156 lyxhotell runt om i världen, varav 42 är nya på listan, som fått den högsta utmärkelsen – fem stjärnor.

De 156 hotellen representeras av 29 länder och flest femstjärniga hotell finns i den franska huvudstaden Paris och i Macao i Kina som bägge städerna har nio femstjärniga hotell var.

Säsongens raket: Italien

Paris är en het destination för de som vill fly undan vardagen för en stunds lyx, och med sina nio femstjärniga hotell brädar de både London och New York. London och New York fick inför 2016 ett nytt hotell vardera som fick den högsta utmärkelsen, The Goring i London och Park Hyatt i New York, men har ändå ”bara” åtta hotell med fem stjärnor. Raketen inför den här säsongen är Italien, hela fyra hotell (Hotel de Russie, Hotel Eden, Hotel Hassler Roma och J.K. Place Roma) i landet fick den högsta utmärkelsen i Forbes vilket gör att det nu finns åtta femstjärniga hotell totalt i Italien.

Så går det till

Ett team på 50 inspektörer besöker hotellen och bedömer var och ett av dem mot de övriga objekt som finns listade i guiden, som är över 800 stycken. Inspektörerna stannar två nätter och tre dagar vid varje hotell och bedömer sedan hotellet utefter ett poängsystem. När inspektörerna sätter sitt poängsystem går de efter faciliteter, vad har hotellet helt enkelt att erbjuda. Hela 70 procent av poängsystemet avgörs sedan på vilken kvalitet som de olika tjänsterna på hotellet håller.

Här kan du se Forbes Travel Guide stjärnranking

Hotell Resa | Paris Resa | Frankrike
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen