Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Resa / Flyg

"Porta barn från flyget"

Var tredje resenär vill ha flighter enbart för vuxna

Skrikande barn och folk som luktar illa.

Här är problemen som resenärerna vill att flygbolagen tar itu med.

Foto: BJÖRN GEFVERT

Har du någon gång klivit på ett flygplan bara för att upptäcka att det sitter en familj med skrikande barn precis intill, eller än värre, precis bakom?

Har du strax efter "take off" i tysthet närapå önskat livet ur föräldrarna som inte reagerar när barnen börjar dra i dina öron?

Bevisat

Nu är det bevisat att du inte är ensam. 83 procent av alla passagerare känner på liknande sätt och vill att flygbolagen inför barnfria avdelningar på flyget.

Det är konsumentsajten holidayextras.com som frågat cirka 5000 av sina läsare om vilken service de vill ha när de flyger.

Ungefär en tredjedel ville helt bannlysa barn från flygningar, medan 51 procent, de något mer toleranta, förespråkade avdelningar enbart för vuxna.

Överraskande

– Jag är överraskad att så många av våra läsare utrycker sådant starkt behov av "adults only"-flygningar, säger Anthony Clarke-Cowell till Travelmole.

– Långa flygningar är en utmaning för barnfamiljer och det märks i undersökningens resultat. Det finns helt klart ett behov av fler faciliteter för att hålla barn nöjda och glada med stillsamma aktiviteter både före, under och efter en flygning, säger Anthony Clarke-Cowell.

Luktar illa

Undersökningen avslöjar att det finns fler resenärstyper än barn som många fruktar. Nio procent erkänner att det värsta som kan hända är att hamna bredvid en person som luktar illa.

Hur flygbolagen ska ta itu med stinkande kunder kan likt barnproblemet bli en intressant utmaning i framtiden.

Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen