Aftonbladet
Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Resa / Flyg

Nu blir det trådlöst på flyget

SAS gör som Norwegian och lanserar trådlöst internet ombord på flygplanen.

Den 17 december är det premiär på flera av SAS rutter.

Det är avgångarna från Oslo, Boeing 737-800, som blir först med att erbjuda trådlöst, skriver norska Aftenposten. Men vid årsskiftet vill SAS införa det på även på andra av sina plan.

I början av 2011 meddelade SAS att deras kunder inte var intresserade av att kunna koppla upp sig i luften, men nu har de alltså gjort en helomvändning.

Gratis i början

Att surfa på SAS flygplan med smartphone eller dator kommer att vara gratis till en början, och det är ännu inte klart om det blir betalning i framtiden.

– Det kommer vi besluta om först när det har blivit installerat på flera flyg, men det är inte säkert att vi kommer att ta betalt, säger Knut-Morten Johansen, informationschef på SAS, till Aftenposten.

Norwegian har surfat sedan länge

Norweigan har haft gratis surf på många av sina plan under 2011, men har tidigare meddelat att de planerar att införa en avgift under 2012.

SAS har även en GSM-lösning för mobiltelefoni på gång, men troligen först under nästa år. Telefonitjänster över trådlöst nät, som Skype och Viber, ska dock fungera från starten.

Senaste nytt

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK