Startsidan / Resa / Flyg

10 tips – så botar du din flygskräck

Jag kan flyga, jag är inte rädd – för den flygrädda finns hjälp att få. Bilden är arrangerad. Jag kan flyga, jag är inte rädd – för den flygrädda finns hjälp att få. Bilden är arrangerad. Foto: MARTIN LINDEBORG

Michael Salem, 40, undvek att flyga i tio år  på grund av sin rädsla – nu hjälper han andra att bli kvitt skräcken.

– När det gäller flygskräck försvinner all logik och sunt förnuft ut ur huvudet, säger han till news.com.au.

Jennifer Aniston, David Beckham och Kate Winslet, alla har de en sak gemensamt – de är flygrädda.

Många är de som drabbas av lika delar förväntan som ångest inför flygresan som ska ta en till semesterdestinationen. Miljoner människor världen över är flygrädda, men skräcken inför en resa i plåtfågeln går att bota.

Kan ta tid att våga

Michael Salem, föreläsare och författare till boken ”Brave flyer” tror att flygrädslan egentligen är en sammansättning av rädsla för flera olika saker, enligt VG. Till exempel rädsla för höga höjder, stängda rum, avsaknaden av kontroll och rädsla för okända ljud – i kombination.

– För vuxna liknar flygrädsla en slags rädsla för mörkret. Vi vet att det inte finns monster, men bara ett ljud på natten gör oss vettskrämda, säger han.

Salem kom över sin rädsla när han gick in så mycket i sitt forskningsprojekt att han lyckades utveckla strategier för att överkomma rädslan. Han anser att det går att övervinna rädslan – men det kan ta tid.

Testa Michael Salems tio knep nedan!

Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen