Aftonbladet
Dagens namn: Erika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Resa / Kryssningar

Premiär för ett nytt flytande Disneyland

"Disney Dream” – 128 000 ton lekplats där Musse är kapten

Du som drömmer du om en lugn kryssningssemester, men har barn som tjatar om Disneyland.

Nu kan du glädjas över den senaste kryssningsnyheten - Disneys nya superfartyg Disney Dream.

Disney Dream är rederiets första nybygge på över ett decennium.   Disney Dream är rederiets första nybygge på över ett decennium. Foto: AFP

Kapten Musse var på plats och vinkade till barnen när Disney Cruise Lines nya jättekryssare flöt ut från varvet Meyer Werft i tyska staden Papenburg i helgen, ackompanjerat av fyrverkerier och dånande "Disney-musik".

Disney Dream är Disneys tredje fartyg, 50 procent större än 12 år gamla Disney Magic och 13 år gamla Disney Wonder, och tar cirka 4000 passagerare.

Tänkt på föräldrarna

Jättefartyget som väger 70-75 000-ton är i princip ett flytande Disneyland, anpassat för att barnen ska ha maximalt kul.

Men man har även tänkt på barnens arma föräldrar. När du tröttnat på skrik och stoj i poolen och på Disneyfilmerna som ständigt rullar på tv-skärmar överallt på fartyget, då kan du fly in i fartygets barnfria zon. Barnen tar Disney hand om i någon av fartygets dagis eller barnklubbar.

7000 kr per person

Nya Disney Dream premiärseglar i slutet av januari 2011 i Karibien. Man planerar bland annat ett stopp på Disneys privata Bahamas-ö, Castaway Cay.

Vill du kryssa med kapten Musse kostar det från cirka 7000 kronor per person för en vecka.

Ett fjärde Disneyfartyg, Disney Fantasy, är planerat till 2012.

Fyrverkerier och jubel när Disney Dream föt ut ur torrdockan på varvet i Tyskland i helgen.   Fyrverkerier och jubel när Disney Dream föt ut ur torrdockan på varvet i Tyskland i helgen. Foto: AFP
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen