Aftonbladet
Dagens namn: Fabian, Sebastian
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Resa / Kryssningar

Premiär för havets nya jättekryssare

Allure of the Seas är störst i världen – men inte lyxigast

Varmkorv, tapas och Starbuckskaffe.

Världens nyaste och största lyxkryssare har fått en folklig "touch".

Här är överraskningarna på premiärseglande Allure of the Seas.

Allure of the Seas (närmast) och den ett år gamla Oasis of the Seas.   Allure of the Seas (närmast) och den ett år gamla Oasis of the Seas. Foto: RCCL
Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Häng med in i världens största lyxkryssare

Grafik: Så stor är Oasis of the Seas

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Se lyxkryssaren passera bron med MYCKET små marginaler

Nu har världens största kryssningsfartyg Allure of the Seas kastat loss. På veckans premiärtur följer upp till 6400 passagerare med på kryss i Karibien får uppleva flera nyheter som tvillingfartyget Oasis of the Seas saknar.

Den mest slående förändringen är att man rör sig bort från "lyx"-imagen. Nyheterna består bland annat av mexikansk snabbmat, ett hot-dogs-kök och den nya "take away"-kaffebaren (den första Starbucks till havs). Det andas köpcenter i förorten snarare än lyx och glamour.

Shrek och Fiona ombord

Vidare satsar Allure of the Seas på ett samarbete med filmbolaget Dreamworks. De animerade figurerna har klivit ut ur filmduken och vandrar runt på fartyget. Shrek och Fiona, djuren från "Madagaskar" och Po från "Kung Fu Panda" är några av de nya besättningsmedlemmarna. Toppen för alla barn som gillar mjukisdjur.

De animerade djuren går också att se i fartygets nya 3-D bio. Även det äldre fartyget Oasis of the Seas utrustas med 3-D bio nästa år.

En skön nyhet för alla musikälskare med Ipod/Iphone är den nya Ipod-dockningen i hytterna. Fly "mainstream"-bruset och lyssna på din egen musik - precis som om du vore hemma.

Från 30000 kr för premiärturen

I dag lämnar Allure of the Seas hamnen i Fort Lauderdale i Florida för premiärturen - en fyranätterskryssning till Haiti i Karibien.

Billigaste premiärbiljetten kostar 4300 dollar per person (cirka 30000 kronor). Då får du en insideshytt.

En lyxsvit under premiärturen går på 13900 dollar per person (cirka 100000 kronor), givetvis högt upp i fartyget med panoramavy över havet.

Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen