Venedig – mitt i öknen

Spektakulärt bygge i Qatar

Vilaggio i Doha är ett köpcentrum utöver det vanliga.
Vilaggio i Doha är ett köpcentrum utöver det vanliga.Foto: AP
RESA

Venedig? Nej, Doha.

Här är köpcentret där du kan åka gondol mellan butikerna

Besöker du Qatars huvudstad Doha kan du lätt tro att du egentligen befinner dig i Venedig.

Köpcentret Vilaggio är i en klass för sig. Man tror lätt att man är utomhus, men det är den konstgjorda himlen som lurar ögat. Mitt i den stora byggnaden finns en kanal, liknande de som finns i Venedig, med små broar och till och med gondoler.

220 affärer

Vid sidan av vattnet finns stolar man kan vila på efter den hårda shoppingturen. När köpcentret är färdigbyggt kommer det att finnas totalt 220 affärer att välja mellan, utspridda på 130000 kvadratmeter.

Det finns även 3D-bio, berg- och dalbana och en skridskobana.

Se solnedgången

Besöker du köpcentret mitt på dagen, men är trött på den starka solen och allt solljus? Lugn. Det finns olika delar som representerar olika tider på dygnet. Så du kan välja att se solnedgången, njuta av kvällen eller shoppa i vanligt dagsljus.

Åka hit

Qatar Airways flyger nonstop till Doha från Stockholm och Köpenhamn. flygtid drygt sex timmar. Prisexempel: 7386 kr t/r i mitten av januari 2011. Turkish Airlines kostar runt 5000 kr samma period men då blir restiden den dubbla med planbyte i Istanbul.

FAKTA

Andra Venedig-inspirerade ställen

The Grand Canal Shoppes at The Venetian, Las vegas

Ett av spelstadens många spektakulära hotell. Lyx i överflöd och en Venedig-inspirerad shoppinggalleria. Den stora vackara kanalen med broar och gondoler är svår att missa. Efter en tur på gondolen kan du besöka St. Mark's Square, nästan identiskt med Piazza San Marco i Venedig.

www.thegrandcanalshoppes.com

The Grand Canal Shoppes at The Venetian, Macao

På en halvö 65 kilometer väster om Hongkong ligger ännu ett Venedig-inspirerat köpcentrum. Här hittar du också lyxiga butiker – hela 300 – och en kanal såklart. Gondolturer erbjuds

www.grandcanalshoppes.com.mo/

The Shoppes at Marina Bay Sands, Singapore

Ännu ett hellyxigt köpcentrum med butikernas crème de la crème. Bvlgari, Chopard, Escada och Dior är bara några av märkena som lockar.

www.marinabaysands.com/Shopping

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!