En upplevelse för alla sinnen

Fullmatad guide till italienska Milano – "den eviga staden"

Mode, konst och arkitektur – i absolut världsklass. Och så maten. I Milano finns tillfredsställelse för alla sinnen. Gå med i Plus och ladda ner resguden till ”Den eviga staden”. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Det vilar onekligen ett glamouröst skimmer över Milano. Mode och opera dyker upp i tankarna. Många tänker nog på fotboll. Kanske ser man fasaden på den vackra gotiska katedralen framför sig.

Mode ja. Hon är en fashionista, Milano. Det är nog få platser i världen där man ser så många välskräddade kostymer på gatorna som i denna Italiens andra största stad. För den som vill fylla händerna med blanka små påsar finns det alltså mycket att sysselsätta sig med.

Men Milano har förstås fler sidor. Bortom de mest glittrande skyltfönstren finns charmiga kvarter där man fortfarande kan få en espresso för under en euro, och är det något man ska passa på att njuta av är det konst och arkitektur. Här finns flera av Italiens främsta konstmuseum och man har möjlighet att se flera av Leonardo Da Vincis verk, till exempel Nattvarden som hänger i kyrkan Santa Maria delle Grazie.

Och så maten. Missa inte att prova saffransrisotton och den goda ossobucon. I Milano finns tillfredsställelse för alla sinnen.

Text och foto: Karin Persson

Några av rubrikerna i guiden:
  Sevärdheter
  Boende
  Restauranger
  Aktiviteter
  Nattliv
  Shopping
  Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Milano och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Milano består av 20 A5-sidor och publicerades den 6 september 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!