Buon appetito!

I Cinque Terre hittar du äkta italiensk matglädje

  Mellan himmel och hav väntar en vandring för livsnjutare. I Cinque Terre går färden mellan olivlundar, doftande citronträd och grönskande vinodlingar. Välkommen till den sanna drömmen om Italien - där maten står i fokus.

”Vi blir hungriga bara av att lyssna, och än har vi inte tagit ett enda steg på vår vandring. Hon kliver av med hälsningen ”Buon viaggio” och vi kan inte låta bli att svara "Buon appetito”, varpå hon spricker upp i ett stort leende.

För femton år sedan hade knappt en enda turist satt sin fot i Cinque Terre. Men sakta spreds ryktet om de fem byarna som låg utspridda i varsin klippskreva, precis vid havet i Ligurien.

I dag är Cinque Terre känt över hela världen för sina vackra vandringsleder. Hit kommer livsnjutare från jordens alla hörn, för bergen och matens skull.”

Reportaget publicerades i november 2012.

Förutom det matiga reportaget från Cinque Terre får du naturligtvis också en resguide späckad med tips för turisten - perfekt att ladda ner och ha i väskan.

Cinque Terre är sol, vin, salta bad – och makalösa vyer

”Sandstranden i Monterosso al Mare erbjuder sköna, salta bad.

Soluppgångar och solnedgångar. Gott vin och salta bad. Dofter och makalösa vyer.

Se där - sex goda anledningar att åka till italienska Cinque Terre.

Det är inte för shoppingen och nattlivet man åker till Cinque Terre – här är det landskapet och naturen som är huvudattraktioner. När man står på berget någonstans mellan Vernazza och Corniglia med blomdoft i näsan, solen mot huden och en utsikt som knockar, då är det svårt att värja sig.”

Några av rubrikerna i guiden:

Resa hit & runt

Praktiska fakta

Ta sig runt

De 5 orterna

Hyra rum eller lägenhet

Hotell och bed&breakfast

Bada

Äta och dricka

Lokala specialiteter

Vandringar

Mat- vin & hantverksshopping

Att göra

Fika & glass

Utflykter

Resguiden till Cinque Terre består av 20 A5-sidor och publicerades i mars 2011.