Lyxa till det på Bahamas

Extra tjock resguide till det karibiska öriket

Bahamas känner de flesta av oss till – men något vanligt resmål för oss svenskar är det inte. Men de många vackra vita och rosa stränder gör att det är värt att ta fram sparpengarna för en lite lyxigare solresa. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Bahamasborna har en ganska bra levnadsstandard, vilket ofta syns på prislapparna. Både att bo och äta kan lätt dra iväg (och för den med obegränsad reskassa finns många riktigt lyxiga alternativ) men håller man sig t ex till lokala maträtter på krogen går det att hålla budgeten nere.

Det som gör Bahamas exceptionellt är mängderna med underbart vackra stränder. De är rena med finkornig sand, vattnet är superklart och det bästa av allt är att du får ha dem nästan för dig själv.

Även på den mest befolkade huvudön New Providence finns flera sådana här sandstränder. Ger man sig dessutom iväg till någon av de andra, närmast obefolkade öarna med minimalt med turister, blir det ännu tydligare, berättar journalisten Lotta Zachrisson i guiden till det karibiska öriket Bahamas.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resa hit & ta sig runt

  Stränderna

  Ö-guide

  Boende

  Äta ute

  Nattliga nöjen

  Dyka & snorkla

  Simma med delfiner

  Nassau

  Harbour Island

  Eleuthera

Guiden innehåller även en karta över Bahamas och extra många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Bahamas består av 30 A5-sidor och publicerades i oktober 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!