Här är det fullt ös – mitt på dagen

I staden som aldrig sover

1 av 3
Partaj med champagnesprut mitt på blanka eftermiddagen på Bagatelle.
RESA

I New York pågår festen dygnet runt.

RESA testade champagnesprut och dans på borden med festfolket som aldrig verkar sova.

Du behöver bara hitta rätt ställe och ha grundat med ett rejält mål mat på en restaurang med rätt håll-i-gång-stämning, så kan kalaset pågå 24–7.

Pastis är inte som vilken bistro som helst. Redan två på dagen denna lördag är det packat med folk.

Langar drinkar i högt tempo

En dörrvakt håller ordning och släpper mest in stammisar – som om det vore en nattklubb.

Det är fullsmockat både i baren och kring de runda borden och bartendrarna langar drinkar i ett högt tempo till gästerna – en brokig samling i alla åldrar.

– Jag gillar atmosfären här, det franska. Jag har nämligen bott i Paris. Dessutom är det coolare här än i ”Upper West” där jag bor, säger Ashley Simone, 32, som kommit för att äta brunch tillsammans med en vän.

Grunda med något rejält

Pastis är en klassiker som funnits i över tio år. Här kan du få ett mål mat och något att dricka från morgon till sen kväll. Kaffe, bagels, omeletter, sallad, grillad kyckling, råbiff eller en rejäl stek med pommes.

Det är lätt att bli stoppmätt, men det gör ingenting. Kalaset fortsätter nämligen precis runt hörnet, på partystället Bagatelle.

Dans på borden

Klockan är bara runt tre på eftermiddagen men inne på Bagatelle kan man tro att det är mitt i natten. En dj pumpar ut musik i uppskruvat tempo, gästerna dansar, många står på borden och personalen har fullt sjå att leverera magnumflaskor med champagne till

borden, effektfullt serverat med små fyrverkerier. Hela stället gungar.

– Hey! Fotografera oss, ropar ett gäng intill baren som just fått syn på att jag har en stor kamera i handen.

På Bagatelle är de flesta uppklädda och vill visa upp sig, och det pågår en kamp mellan borden vem som kan röja mest.

Den perfekta fortsättningen

En vanlig utekväll hade slutat på ett ställe som Bagatelle, men klockan är ju fortfarande bara barnet. Som tur är ligger legendariska Saloonen Hogs and Heifers bara ett kvarter bort. Stället är ursprungligen ett knuttehak, men numera är även vi som kommer till fots välkomna.

Hogs and Heifers är en perfekt fortsättning på kvällen för den som redan är lite tilltufsad, men ännu inte fått nog.

Det finns goda chanser att vi än en gång kommer att stå på borden denna kväll. Eller varför inte på bardisken, på klassiskt Hogs and Heifers-vis.

- Aftonbladets Modeexpert Sofi Fahrman i vimlet på Bagatelle.

FAKTA

Från slakterier till innekrogar

Hogs and Heifers Saloon

En legendarisk bar i Meatpacking District som öppnade redan 1992 – då området fortfarande var minst sagt ruffigt. Känt för spontan bardans framåt natten.

859 Washington Street. www.hogsandheifers.com

Bagatelle

Relativt nytt ställe i området. Kanske det mest flärdfulla. ”Face control” i dörren så se till att vara uppklädd för partaj. Hög stämning mitt på eftermiddagen.

409 West 13th Street. www.bistrotbagatelle.com

Pastis

En klassisk bistro som lockar många turister och New York-bor. Var beredd på lite kö om du kommer mitt i brunchrusningen.

9 9th Avenue. www.pastisny.com

Fler kända klubbar i Meatpacking District

Tenjune, Cielo, Kiss and Fly och Ajna Bar (tidigare Buddha Bar).