Koppla av i guldägget

Hos Kastrups granne hittar du lugn och ro

Eggstra allt.
Eggstra allt.Foto: STURE BJARNELIND
RESA

Ni´mat är som så många andra spa-anläggningar byggd i asiatisk stil.

Här kan du hitta lugn och ro medan du väntar på flyget.

Redan i entrén förstår vi att vi är på Hilton. Vi tas emot av en pigg tjej från London. Fotmassagen är bulgarisk och finalen, Ni´mats massage sköts av Robert som kommer från Rumänien.

– Det är rätt kul i personalmatsalen, det är runt 70 olika nationaliteter som jobbar på Hilton, berättar Robert medan han försöker fixa en knut i ryggslutet.

Ni´mat är som så många andra spa-anläggningar byggd i en asiatisk stil, allt andas lugn och längst bort skymtar ställets dragplåster: guldägget.

Rofyllt – men knappast magiskt

Instängd därinne erbjuds lugn och mörker, rofylld musik kommer från någonstans i ägget och vi antyder en stjärnhimmel i taket

RESA testade och kunde inte undgå att tänka på kycklingen i ägget – som helst vill ut. Så mycket magi är det inte, men en avkopplande stund fick vi.

De olika massagebehandlingarna, poolen, bastun och miljön är det som ändå gör Ni´mat till en skön upplevelse i väntan på anslutningsflyget.

FAKTA

/Ni´mat Hilton

Prisexempel: Från 1200 danska kronor (1?550 kr) för den nya massagebehandlingen med bambu. Tempelmassage, buddhamassage och ädelstensmassage är andra varianter.

För vem? Paret, eller för resande som har några timmar över på Kastrup-flygplatsen.

Bästa tid: Alltid, och de generösa öppettiderna (07–21 vardagar, något kortare tid helger) gör att tillgängligheten ofta är god.

Så tar du dig hit: Flyg från Stockholm med SAS eller Norwegian, från Göteborg med SAS eller från Karlstad med Skyways. Prisexempel: 942 kr t/r med Norwegian från Stockholm 5-8/11.

Andra alternativ är tåg med SJ, buss med Swebus eller egen bil över Öresundsbron.

Ni´mat ligger bara några få minuters promenad från flygplatsen Kastrup, högt uppe i Hiltonhotellet.

www.nimat.dk