Startsidan / Resa / Resmål / Norden / Sverige

Här shoppar du lyx till lågpris

Stor guide: 24 outlets för heta märkesprylar

Med Visakortet i fickan, bekväma skor och shoppingpirr i magen spatserar jag in i det stora OUTLET-komplexet.
  På jakt efter det perfekta fyndet.

Paria Demneh och hennes syster Parisa Demneh, båda från Stockholm, shoppar loss på Stockholm quality outlet.   Paria Demneh och hennes syster Parisa Demneh, båda från Stockholm, shoppar loss på Stockholm quality outlet. Foto: ANDREA BJÖRSELL
Stockholm quality outlet är som en egen liten stad. I sammanlänkade små trähus ryms 60 butiker med kända varu­märken inom framför allt kläder men även skor, sport och heminredningsprylar.
  – Det här stället är perfekt för oss. Här finns saker som man inte kan hitta hemma, jag har redan hittat ett par sandaler, säger Else-Marie Selander från Kalmar.
  
  

30 procent billigare


  Det är inget ställe att åka till för att hitta de billigaste kläderna. Men vill man ha ett visst märke så kan man göra en bra affär, då priserna är runt 30 procent billigare än i vanliga butiker.
  Efter två timmar börjar dock shoppinghumöret tryta. Jag går förstrött tillbaka till en av de första klädesbutikerna. Och då, som av en händelse ligger det där. Vitt. Alldeles lagom långt, fint skuret och med smala axelband. Sommarlinnet. Kanske inte jättenödvändigt. Men otroligt fint. Jag betalar hundra kronor och går sedan mot bilen. Med en påse i handen och ett leende på läpparna.
Martina Knutsson

Stor guide – här hittar du fyndbutikerna!

plus 24 outlet-butiker i Sverige från Skåne i söder till Ångermanland i norr.

Vad har du fyndat i Barkarby i dag?

Anders Jildenhem, 24, och Gisela Sundfeldt, 22, Stockholm. – En skjorta, en pikétröja och ett skärp. -  Jag är skogalen och hittade ett par beige pumps.   Anders Jildenhem, 24, och Gisela Sundfeldt, 22, Stockholm.
– En skjorta, en pikétröja och ett skärp.
-  Jag är skogalen och hittade ett par beige pumps.
Elisabeth Laukkanen, 38 och Jonas Björk, 35 Tumba. – Jag har köpt Björn Borgs string­kalsonger på skoj till mina söner. – Jag blev trött i fötterna och köpte ett par nya skor.   Elisabeth Laukkanen, 38 och Jonas Björk, 35 Tumba.
– Jag har köpt Björn Borgs string­kalsonger på skoj till mina söner.
– Jag blev trött i fötterna och köpte ett par nya skor.
Irena Nygren, 65, Brighton, England. – Jag har köpt en greenlagare i silver att ha på golfbanan. Jag såg den, tyckte den var billig och slog till.   Irena Nygren, 65, Brighton, England.
– Jag har köpt en greenlagare i silver att ha på golfbanan. Jag såg den, tyckte den var billig och slog till.

Ladda hem resguide till outlets i Europa!

plus Ladda hem resguiden Fynda i Europa Adresser till närmare 200 outlet-butiker i 18 länder.
Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen