Startsidan / Resa / Sista minuten

Akut brist på ersättningsresor

Researrangörerna sätter in extra flyg till Kanarieöarna

Nu börjar jakten på alternativa resmål för de svenska turister som har bokat resor till Egypten men som nu inte kommer i väg.

Problemet?

Det finns inte mycket kvar att välja bland.

De stora resebolagen kämpar nu febrilt för att både få hem de kunder som redan befinner sig i Egypten eller kunna erbjuda andra destinationer till de som har Egypten-semestrar inbokade.

Men dit blir det inga resor på ett tag. Både Solresor, Apollo, Ving och Fritidsresor har ställt in allt på Egypten till den 23 februari.

Ont om ersättningsresor

– Vi har satt in extraflyg för att de resenärer som fått sina Egyptenresor inställa ska kunna komma iväg på semester, till Lanzarote, Teneriffa och Gran Canaria, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

Vad händer för de som blir utan ersättningsresa?

– Då blir det pengarna tillbaka eller om de väljer att resa längre fram. De som fått sin resa inställd erbjuds 1 000:- rabatt per bokning om de väljer att boka till annat resmål.

Fler styr om till Kanarieöarna

Arrangören Apollo har 1951 resenärer på plats i Egypten.

– De kommer att flygas hem från och med i morgon, tisdag. Vi jobbar med målsättningen att alla är hemma senast torsdag. Vi letar just extra flygkapacitet, säger Pär Kjellin, Sverigechef för Apollo.

Apollo försöker likt Fritidsresor ordna flyg till Kanarieöarna för de cirka 6500 resenärer som inte kommer iväg till Egypten.

Även Ving arbetar just nu med att styra om sina flygplan till Gran Canaria och Teneriffa från och med tisdag nästa vecka.

Detur har drygt 700 resenärer i Egypten, varav de flesta i Hurghada. Bolaget räknar med att få hem alla sina kunder den här veckan.

Matbrist hotar

Deturs marknadschef Viveca Björkman ser ett problem som kan drabba de turister som är kvar men också de som tänker resa längre fram – matbrist.

– Vi befarar att kan bli brist på mat senare i och med att all mat levereras från Kairo och Alexandria. Vi vill inte hamna i den situationen om protesterna skulle fortgå, säger hon till TT.

Välj valuta
 
 Loaded...
Jag vill växla
SEK
 
  
Senaste TV-klippen