Här får du mest sol för pengarna

Välj rätt resmål – betala 24 kr per soltimme istället för 94 kr

Turkiet ger billigaste soltimmen den här tiden på året, visar vår uträkning.
Foto: THINKSTOCK
Turkiet ger billigaste soltimmen den här tiden på året, visar vår uträkning.
RESA

Snålheten kan bedra visheten – för hur billig en resa än är så blir det sparade pengarna väldigt sura om solsemestern försvinner i regn.

Vi hjälper dig att hitta resmålen där du får mest sol för pengarna

Sol och värme är de två största ledorden när vi kylslagna nordbor tänker på semester. Men att enbart stirra sig blind på priset innebär inte att man får ut det mesta av sina pengar. Inte om det är sol man är ute efter.

I ett försök att hjälpa till i jakten på en tidig solbränna har vi därför här räknat ut hur mycket varje soltimme kostar på 20 destinationer i åtta populära semesterländer.

Turkiet bättre än Egypten

Nu i maj är det Egypten som har det absolut varmast, men trots att det är både är varmt och prisvärt – är det inte där man får soltimmar billigast.

Nej, för den som vill ha mest sol för pengarna är det Turkiet som gäller. I populära Alanya kostar det endast 24 kronor för att ligga en timme i solen på stranden.

Tabell – Pris per soltimme

Turkiet

Grekland

Egypten

Bulgarien

Cypern

Kroatien

Italien

Spanien

Så har vi räknat

Vi har utgått från jämförelsesajten Destination.se. Där har vi valt charterresor 3-8 dagar under maj. Hotellen är trestjärniga eller motsvarande (ibland har fyrstjärniga hotell haft lägre pris) och priset gäller för del i enrumslägenhet för två personer (eller motsvarande). Utifrån varje orts soltimmar har vi sedan räknat ut hur många kronor varje timme kostar.

Sökningen som listan är kopplad till är dynamisk och kan förändrats något över tid – men länkar hela tiden till de billigaste resorna just vid tillfället.