Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Senaste nytt / TT / Sport

Lindelöws OS-häst såld

Ridsport. Douglas Lindelöw har förlorat sin tilltänkta OS-häst Casello, som är såld till en tysk stjärnryttare.

Frågan är hur det påverkar Sveriges chanser till en lagmedalj i Rio?

– Det är väldigt, väldigt viktigt att Rolf-Göran (Bengtsson) hittar en slagkraftig häst, säger Maria Gretzer, hopptränare och expertkommentator.

Den segdragna tvisten om Casello är över. Den tolvårige valacken såldes i söndags till tysken Ludger Beerbaum för motsvarande 28,1 miljoner kronor.

Hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand sade nyligen till Expressen att Lindelöws OS-chanser utan Casello är "minimala".

Men Maria Gretzer har inte gett upp hoppet om att få se Lindelöw i Rio de Janeiro nästa sommar.

– Jag tror på Douglas, han står inte helt och faller med det här. Han har en fin häst på gång. Visst, det är ont om tid, men har han lite flyt så, säger Gretzer till TT.

Lindelöw är inte den enda svensken som har hästproblem. Rolf-Göran Bengtsson, dubbel OS-silvermedaljör i Peking 2008, letar efter en ersättare till 16-årige Casall - och det är bråttom.

Senast vid årsskiftet måste en ny häst registreras i Sverige.

– Det är väldigt, väldigt viktigt att Rolf Göran (Bengtsson) hittar en slagkraftig häst. Vi såg på EM, att när han inte rider så märks det, säger Gretzer.

Om Bengtsson kammar noll på hästmarknaden har han öppnat för att rida stoet Unitas, som redan finns i hans stall, i Rio.

– Det är lite som vanligt (inför ett stort mästerskap), det är klart att Sverige har medaljchans. Vi har mycket rutin i laget, men allt måste falla på plats. Det är så skört i hoppning, har vi en bra dag kan vi slå vem som helst, men en dålig dag kommer vi inte till sista rundan, säger Gretzer.

"Det näst bästa"

Douglas Lindelöw har haft Casello i tio år, och trots att de nu går skilda vägar, är han lättad att det blev Beerbaum som köpte valacken.

– Det var det näst bästa som kunde hända. Nu vet jag att hästen får det så bra, säger Lindelöw till Aftonbladet.

På måndagen skulle Casello ha sålts på auktion och den nederländske hästhandlaren Jan Tops väntades ta hästen till Qatar. Men auktionen ställdes in, efter att Lindelöw kämpat hårt för att nå en överenskommelse med de andra delägarna av hästen, så att Beerbaum fick köpa den.

– Jag har insett att det är 99 procent säkert att jag inte skulle kunna behålla hästen. Därför har mitt fokus hela tiden varit hästens välbefinnande. Ludger är en fantastisk ryttare, har ett bra team och är en riktig hästman, säger Lindelöw.

Beerbaum rider Casello

Processen kring försäljningen har varit jobbig för Lindelöw.

– Jag är rätt utmattad nu, tom kan man säga, säger Lindelöw.

I Beerbaums team finns svenske hoppryttaren Henrik von Eckermann, men enligt Lindelöw är det Beerbaum själv som ska rida Casello. Stjärnhästen kan nu alltså tävla för Tyskland i OS.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Senaste nytt

Visa fler
Om Aftonbladet