Ohlsson dominerade på Bergsåker 

SPORT

Trav. Ulf Ohlsson vinner flest travlopp på Bergsåker i år. I onsdagens V75-omgång blev det en trippel med Canmore BF, Oh Goodness och Valle Jerven.

– En bra kväll efter en lite tyngre period, konstaterade Ohlsson.

Canmore BF fick en tung inledning fram utvändigt ledaren. Hon kunde ändå sätta nosen först i mål efter en tuff slutstrid.

– Canmore var inte bra i uppvärmningen och vi funderade faktiskt på att stryka henne. Men efter några små förändringar funkade travet bättre och hon ger allt i en slutstrid, kommenterade Ohlsson.

Oh Goodness tog tredje raka segern när hon enkelt vann V75-3 från spets.

– Det var lite kris i första sväng men hon löste det fint och vi kunde överta ledningen. Sedan var det rätt så lugnt, sade Ohlsson.

Som tre- och fyraåring tillhörde Google Håleryd Norrlandseliten. Han var även uppe och nosade på den svenska kulltoppen. Amatörtränaren och ägaren Göran Hansson skickade hästen i träning till Frankrike men det blev bara en start innan hästen drabbades av en allvarlig magåkomma.

Nu var Google Håleryd tillbaka i hetluften igen när han sprintade hem V75-1 i bra stil.

– Han drabbades av tarmvred i somras och opererades, det blev bara ett lopp i Frankrike innan vi tog hem honom, berättade Emmy Hansson som nu övertagit träningen från pappa Göran.

Emmy var oerhört glad sedan kusken Per Linderoth rundat fältet från tredjepar utvändigt och kört till spets före sista kurvan.

– Jag var så jäkla nervös och kommer knappt ihåg någonting av loppet. Men väldigt skönt i alla fall att Google Håleryd är tillbaka igen. Det är en stark häst som trivs bra över lång distans. Och så bra som han var i dag har han nog aldrig varit.

Många hästar galopperade eller blev rejält trötta på Bergsåkersbanan. Flera kuskar och tränare klagade på underlaget och det är inte första gången som banpersonalen får kritik.

– Banan är inte bra, den är stenhård under med ett löst ytlager. Det blir svårt för många hästar, sade toppkusken Örjan Kihlström.

TT