Låg sist - nu leder hon majorn

SPORT

Golf. Världstrean Park Sung-Hyun har haft en helt osannolik start på Evian Championship.

Hon låg sist innan första dagens resultat ströks.

När sydkoreanskan sedan fick en ny chans gick hon åtta under par och tog ledningen.

Regn och hårda vindar stoppade torsdagens spel i franska Évian-les-Bains efter bara några timmar och till slut beslutade man att radera alla resultat och börja om på nytt.

Långtifrån alla jublade över beslutet, som inte lär bli mindre omdiskuterat efter Park Sung-Hyuns golfuppvisning. När spelet bröts låg hon hela sex över par efter fem hål och 23-åringen var kanske den som var gladast över omstarten.

Leder med tre

När regnet hade förbytts till solsken tog hon verkligen vara på möjligheten till revansch. Mardrömsstarten förvandlades till en drömstart när Park Sung-Hyun på fredagsmorgonen snabbt gick till fyra under par, efter en eagle på fjärde hålet. Hon fortsatte att spela strålande och slutade rundan på 63 slag, åtta under par, och leder tävlingen i Frankrike.

Omvänt läge var det för världsettan Ryu So-Yeon. Sydkoreanskan var i delad ledning när spelet bröts, men hade det desto tyngre i det andra försöket. Efter en runda på 75 slag är hon tolv slag bakom Park Sung-Hyun.

Nordqvist i toppen

Anna Nordqvist, som förra veckan missade kvalgränsen i Indianapolis, är en av spelarna som jagar ledaren Sung-Hyun. Med fem under par, tre slag sämre än sydkoreanskan, är hon tillsammans med Katherine Kirk, Australien, på delad tredje plats.

Caroline Hedwall gick runt på par medan Madelene Sagström och Johanna Gustavsson båda gick +3. Tyngre gick det för Pernilla Lindberg, som efter 82 slag finns i botten av resultatlistan.

Evian Championship har kortats från 72 till 54 hål på grund av gårdagens oväder.

TT