Klara Dessers oxfiléspett med bondsallad

NYHETER

(4 portioner)

400–500 g oxfilé små grillspett

1 gurka

4 tomater

1 rödlök

blandad grön sallad färsk oregano

25 svarta oliver

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger 1 citron

Receptet är hämtat ur kokboken Kockarnas grillbok
Receptet är hämtat ur kokboken Kockarnas grillbok

Putsa oxfilén och skär den i kuber, 2x2 cm. Trä upp köttet på små grillspett. Blötlägg spetten i cirka 10 minuter först så att de inte fattar eld. Pensla med olivolja, salta och peppra och ställ åt sidan.

Klyv gurkan på längden, kärna eventuellt ur mittpartiet och dela i båtar. Klyfta tomaterna och skiva löken. Skölj och dela salladen i lagom stora bitar. Fördela sallad, gurka, tomater och färsk oregano på tallrikar. Toppa med lök och oliver.

Blanda en vinägrett av olivolja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Droppa över salladen. Skär citronen i klyftor och lägg på tallrikarna. Gott att pressa över grillspetten.

Grilla spetten medium, eller efter gästernas preferenser.

Bilder finns i arkivet, jag bifogar pdf på själva boken där bilderna finns på följande sidor för ev identifiering. Annars ligger dom i förarkivet.