Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sommar

Gitsy Lannér, 49, veckans grillmästare

"Det roligaste som har hänt mig"

Gitsy Lannér, 49, är veckans grillmästare.

Hennes recept på grillad lax med citron och granatäpplesmör imponerade på juryn.

Grattis, du är veckans grillmästare!

 – Nej, menar du det?

Ja, det menar jag.

– Men gud vad kul, jag sa precis att jag inte kommer att vinna. Jag vinner aldrig någonting.

Var det helt oväntat?

– Ja, jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv. Jag är helt skakad. Det här är det roligaste som har hänt mig.

Hur kom du på det här receptet?

– Jag älskar lax. Min man tycker inte om lax men jag älskar lax och äter det så ofta jag kommer åt. Nu kom jag på att jag ville ha det och så gjorde jag det. Det är inte så svårt det är bara att grilla några laxbitar.

Det lönar sig med andra ord att inte alltid göra det mannen gillar?

– Ja, exakt. Det var helt perfekt. Och så lite goda tillbehör och ett glas rosévin till det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Lite mer sommarvärme. Vi bor i Tärnaby och just nu öser regnet ner och vi har haft 10 grader i flera veckor. Men vi har ju bosatt oss här så vi får väl ta fjällkylan. Annars är det att grillen jag vunnit kommer så snart som möjligt.

 

Är du med och tävlar om lyxgrillen? Här kan du läsa mer om tävlingen och lägga upp ditt bidrag!

Foto: Gitsy Lannér

TEMA FISK: Grillad laxfjäril med citron- och granatäpplesmör

Laxen

4 X 200g. Laxfjärilar

3msk persillade

1msk rosépeppar

 

Mortla persilladen med rosépepparn och rubba in den i laxen och låt vila 30 minuter. Grilla den tills den får en kärntemperatus på 54 grader.

 

Citron & granatäppelsmör

250g mjukt normalsaltat smör

1msk Gourmet gruppens Crema di balsamico granatäpple

Kärnorna & saften från 1st granatäpple

Saften och rivet skal från 1st citron

3msk finstrimlad citronmeliss

Himalayasalt

 

Vispa ihop alla ingredienser och smaka av med saltet.

 

Grillade kronärtskockor

1brk kronärtskockor

3msk olja från soltorkade tomaterna

2msk finstrimlade basilikablad

 

Blanda allt och låt stå i 30 minuter. Grilla dem tills de får en fin färg på grillen

 

Grillade rödbetor

2st färska rödbetor

Himalaya salt

 

Koka rödbetorna med skal tills de blir lagom mjuka. Skala dem och halvera. Grilla dem tills de får en fin färg och dra några drag över med saltkvarnen.

 

Salladen

1st påse blandsallad av egen favorit

1 påse mozzarellabollar

3msk finstrimlad soltorkade tomater

 

Häll av oljan från de soltorkade tomaterna men spar den till marineringen av kockorna. Blanda med övriga ingredienser.

 

Smaklig spis!

 

Gitsy Lannér

Var med och tävla om lyxgrillen

Nu har du chansen att äntligen få ut ditt artisteri vid grillen - och dela med dig till svenska folket.

I Aftonbladet och XL-Byggs tävling Grillmästaren kan du vinna titeln - och grillen som tystar grannarna.

I sex veckor kommer du kunna tävla om sex titlar och sex lyxgrillar från Weber:

Gasolgrillen Genesis S-330.

Här kan du läsa mer om tävlingen och lägga upp ditt bidrag.

 

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Sommar

Visa fler
Om Aftonbladet