Skön costolette – alla pizzaiola

Fläskkotlett med tomatsås

1 av 2
TOMATKOK Fläskkotletterna får puttra i tomatsås i en kvart för att bli möra och smakrika. Serveras sedan med färsk pasta.
NYHETER

Att göra rätter alla piazzaiola, i Napolitrakten, betyder att man kokar köttet i pizzans tomatsås. Det gör att köttet blir mört och att såsen får en skön köttsmak.

Ingredienser till fyra personer

Gör så här:

1. Hetta upp olivolja (1 ½ msk) i en stekpanna och bryn kotletterna i 2–3 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp kotletterna, lägg dem på ett fat och ställ dem åt sidan.

2. Torka ur stekpannan och värm upp olivolja (1 ½ msk). Lägg i vitlök och ­peperoncino och fräs dem tills löken har fått färg. Plocka upp  peperoncinon som kastas. Tillsätt tomater, rödvin, oregano, salt och peppar.

 Koka såsen i cirka 10 minuter.

3. Lägg ner kotletterna i pannan och låt dem puttra i tomatsåsen, på låg ­värme under lock, i cirka 15 minuter. Späd såsen med lite vatten om det ­behövs. Ta upp och kasta vitlöks­klyftorna. Smaka av med salt och ­peppar.

4. Under tiden som kotletterna tillreds, koka upp lättsaltat pastavatten.

Lägg ner pastan i det kokande vattnet, när ett par minuter av kotletternas tillagningstid återstår, för att pastan och kotletterna ska bli klara samtidigt.

5. Servera kotletterna tillsammans med tagliolinin, skeda över lite tomatsås. 

En sallad gjord på endiver, färsk­pressad citronsaft, olivolja och salt är gott till.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto