Tonfisk med färska örter och vitvinssky

Tonno in salsa di erbe fresche e vino

1 av 2
Rent och fräscht Persilja, basilika, timjan, rosmarin och salvia lyfter ton­fisken tillsamRent och fräscht Persilja, basilika, timjan, rosmarin och salvia lyfter ton­fisken tillsammans med vitt vin och olivolja.Fotomans med vitt vin och olivolja
NYHETER

Tonfisk med en olivolje- och örtsky är en riktig smakbomb, anser Paolo.

– När jag vill frossa i rena fräscha smaker så äter jag den här rätten, för bättre än fisk med färska örter blir det inte, säger han.

Ingredienser till fyra portioner

Gör så här:

1. Skölj av tonfiskskivorna och torka dem noga med hushållspapper, salta och peppra på tonfiskskivornas båda sidor. Vänd skivorna i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.

2. Värm upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt örtkryddor och vitlök. Låt löken och örterna puttra i oljan på låg värme i cirka 5 minuter.

3. Lägg ner tonfisken i stekpannan, tillsätt vinet och låt fisken sjuda i 4 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden, tillsätt kapris och ös flitigt med olivoljan. Fisken ska vara lite rosa i mitten när den är färdig. Ta upp vit­löken som kastas.

4. Lägg upp tonfisken på ett fat och skeda över örtkryddeoljan.

Servera med:

Kokt ris och en sallad gjord på tunnstrimlad fänkål, svarta oliver, finskivad rödlök, olivolja, färskpressad citron, salt och svartpeppar.

I år äter du 11 liter glass

Svenskar äter näst mest glass i Europa.
Svenskar äter näst mest glass i Europa.

Vi svenskar äter i snitt 11,5 liter glass om året. Det är näst mest i Europa, endast finnarna äter mer, skriver Dagens Industri.

Men det är inget i jämförelse med befolkningen i USA som i snitt trycker i sig runt 20 liter om året. Vaniljen håller ställningarna men har på senare år fått konkurrens av nya smaker med kaffe, kaksmulor och lakrits.

(Aftonbladet)

Choklad är det nya svarta

Bred chokladkräm på smörgåsen.
Bred chokladkräm på smörgåsen.

Strunta i äppelmoset på gröten i sommar – i år är det chokladkräm som är grejen. När trendanalytiker på ”The fancy food show” i San Francisco i juni listade de hetaste lyxmatstrenderna för sommaren 2012 var nya mer eller mindre ovanliga chokladvarianter en av de hetaste.

Eller vad sägs om en kopp te med kokos- och chokladtryffelsmak? Eller en nypa chokladsalt till köttfärsen?

(Aftonbladet)

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto