Zucchiniskivor i ugn fyllda med mozzarella

Zucchini al forno con mozzarella e prosciutto

1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Svår att motstå Zucchini och mozzarella lagas i en ugnsform täckt av ett lager skinka. Serveras ihop med tomatsås och ett gott bröd. Foto
NYHETER

Ugnsbakad zucchinikaka: en ugnsform klädd med zucchini, som fylls med mozzarella och ett lager skinka.

– Svår att motstå och svår att inte äta för mycket av, säger Paolo.

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj en ugnsform med olivolja. Strö ett jämnt lager ströbröd i formen.

3. Täck formens botten och 2 cm av kanten med zucchiniskivorna, Droppa över lite olivolja, salta och peppra. Lägg i mozzarellatärningar i ett jämnt lager och täck med skinkskivorna. Sätt in formen i ugnen i 20–25 minuter.

4. Värm under tiden olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon, fräs dem i 3–4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, persilja, basilika och salt. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon. Låt såsen i koka 10–15 minuter. Ta upp och kasta vitlöken och kryddstjälkarna.

5. Häll tomatsås på en portionstallrik, skär en bit av zucchinikakan och lägg den ovanpå såsen.

6. Servera med kokt ris eller med ett gott lantbröd till.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto