Fläskfilé med färsk lök i en apelsinsky

Filetto di maiale all’arancia con cipollotti

1 av 2
NYHETER

Paolos italienska fastrar kan det här med smakblandningar.

– Ibland när jag snor något recept från mina fastrar så tänker jag: Kan apelsinsky vara gott till fläsk? Varje gång man tänker så visar ­ det sig att det blir skitgott!

Nu i din butik!
Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Skär av stjälken på lökarna och koka dem i lättsaltat vatten, 4–5 minuter.

2. Skär köttet i medaljonger.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Grovhacka nötterna.

4. Skala 2 apelsiner och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Pressa saften ur 2 apelsiner.

5. Hetta upp olivolja och smör i en stor stekpanna och bryn köttet och löken runt om tills de får en brynt yta. Salta och peppra. Tillsätt apelsinklyftor och saft och låt sedan allt puttra på svag värme i ca 5 minuter.

6. Servera medaljongerna överströdda med pinjenötter och med kokt färsk potatis.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto