Spaghetti med grönsaker, sardeller, oliver och kapris

Spaghetti alla siracusana

1 av 2
NYHETER

Det finns en anledning att spagetti alla siracusana är en av Italiens paradrätter.

– Anledningen är att den är skitgod, säger Paolo.

Nu i din butik!
Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och skär bort de vita delarna inne i paprikorna. Skär dem i strimlor på längden, cirka 1 centimeter breda.

2. Skölj tomater och aubergine. Skär bort stjälken och skär auberginen i tärningar, om cirka 1 centimeter. Skär ­tomater och sardeller i bitar (sardellerna i små, små bitar) och pressa lite lätt på vitlöksklyftan.

3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och låt vitlöken brynas i 1 minut. Tillsätt sardeller, auberginetärningar och ­tomat och låt allt puttra på medelvärme i ca 5 minuter. Blanda sedan i paprika, oliver, kapris och basilika. Koka såsen i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.

4. Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i tomat- och grönsakssåsen. Rör om försiktigt och blanda noga.

5. Servera spaghettin i djupa tallrikar, toppa portionerna med färskriven ­pecorinoost.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto