Örtmarinerad makrill med mynta och potatis

Sgombro marinato alla marinara

1 av 2
NYHETER

Mynta ger fisk en frisk smak.

– I det här receptet låter ni makrillen stå i kylskåpet i 24 timmar så att alla härliga ­smaker får gucka ihop sig, säger Paolo.

Nu i din butik!
Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Lägg makrillen i en stekpanna. Salta, strö över ­pepparkorn och lägg i lagerblad. Häll i citronsaft och lite vatten så att fiskfiléerna täcks. Låt dem sjuda

i 2 minuter.

2. Lyft försiktigt över fisken i en form med kanter och låt svalna.  

3. Blanda örter, vitlök, vinäger och olivolja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över ­fisken och täck över ­formen. Placera den ­

i kylskåp och låt fisken marinera i 24 timmar.

4. Strö lite persilja och mynta över fisken. ­Servera med nykokt ­färsk potatis och rädisor.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto