Grönsakssoppa med frikadeller

Minestra con polpettine

1 av 2 | Foto: Emma Mattsson
Köttig soppa De härliga frikadellerna gjorda på kalvfärs gör underverk för grönsakssoppan som också får smälta från parmesanosten.
NYHETER

Frästa grönsaker i buljong ­skulle kunna vara vilken soppa som helst om man inte hade ­frikadeller i den.

– De små köttbullarna gör verkligen rätten, tillsammans med parmigiano som ger en ­härlig sälta, säger Paolo.

Nu i din butik!
Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Frikadeller

 200 g pasta, ditalini ­eller spaghetti i små ­bitar.

 Färskriven parmesanost för att strö över.

 Ansa och skölj salladen i kallt vatten och skär den tvärs över i grova strimlor (ca 2 cm).

 Grovhacka morötter och selleri.

Gör så här:

1. Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt stå och svälla i 10 ­minuter. Tillsätt kalvfärs, ägg, salt och peppar och blanda ihop allt till en ­smidig smet. Forma färsen till små, ­runda frikadeller. Lägg dem på en vattensköljd skär­bräda.

2. Värm olivolja i en kastrull, lägg i salladsstrimlor, morötter och selleri och fräs dem i 2 minuter. Häll i buljong och koka alltsammans i cirka 10 minuter. Lägg i pastan och koka den al dente (har tuggmotstånd kvar).

3. När 5 minuter av pastans koktid återstår, lägg ner frikadellerna i soppan och låt dem ­koka tillsammans med grönsakerna och pastan. Smaka av med salt och peppar. 

4. Servera minestran med en skål parmesan bredvid.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto