Pasta i ugn med ärtor, skinka och ricottaost

Pasta al forno con taccole, ­piselli prosciutto e ricotta

1 av 2 | Foto: Emma Mattsson
Italienskt till max Den ugnsbakade pastan är snabblagad, snygg och garanterat smaskig!
NYHETER

En skön pasta i ugnen med en gyllene yta på toppen.

Snabbt, snyggt och smaskigt.

Mer italienskt än så här blir det knappast!

Nu i din butik!
Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 ­grader.

2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg först i de gröna ärterna och ­koka dem tills de börjar mjukna, lägg sedan i sockerärterna och låt dem koka med i 1 minut. Häll över ärterna i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av.

3. Skär prosciutton i strimlor och ­osten i små bitar.

4. Koka pastan i lättsaltat vatten tills 2 minuter av koktiden kvarstår. Häll av pastan i ett durkslag.

5. Rör ihop ricotta, mjölk, parmesanost (1 dl), salt och peppar i en stor skål. Blanda i ärter, ost och prosciutto och sist pastan. Rör om noga så allt blandas väl.

6. Smörj en ugnssäker form med olja och fördela pastan

i formen, strö över ströbröd blandat med parmesan. Gratinera i ugn i ­cirka ­10–15 minuter.  Servera ­genast.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto