Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sommarextra

Gudomlig gnocchi i smör- och salviasky

Gnocchi di patate nel burro e salvia

eleganta knyten Trots sin enkelhet är gnocchi en både smakrik och elegant rätt. Här serveras den med parmesan, skinka, smör och salvia.   eleganta knyten Trots sin enkelhet är gnocchi en både smakrik och elegant rätt. Här serveras den med parmesan, skinka, smör och salvia.

Gnocchi är en av Paolos favoriter.

Det märks bland hans recept.

– Här kommer en variant på de fantastiska potatisknytena som trots sin enkelhet är både elegant och smakrik, säger han.

Nu i din butik!   Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

  • 800 g färsk gnocchi
  • 75 g smör
  • 1 dl strimlad färsk salvia
  • färskriven parmesanost för att strö över 200 gram lufttorkad skinka, till exempel prosciutto

Gör så här:

1. Värm smör i en stor stekpanna. Lägg i salviastrimlorna och låt dem fräsa på låg värme i 2–3 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt gnocchin rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan. Rör om så att gnocchin blandas väl i salviasmöret.

3. Servera gnocchin med några skivor prosciutto och med en skål parmesan bredvid.

Paolo Roberto
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet