Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sommarextra

Spiralpasta med eldig svampsås

Fusilli con salsa di funghi

Pasta med svamp – med lite sting!

Enkel att laga och god med nyplockade kantareller.

– Det som gör den här rätten är stinget av chili, säger Paolo.

Nu i din butik!   Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

  • 400-500 gram  fusilli ­alternativt ­casarecce ­eller annan kort pasta
  • 200-250 gram färsk svamp, Karl Johansvamp (eller 25 g ­torkad) eller annan färsk svamp, gärna blandade sorter
  • 400 g tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 3 msk olivolja 1+2
  • 1 msk smör
  • 1 dl färskriven ­parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.

2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner tomaterna. Låt vattnet koka upp på nytt och stick en vass knivspets i en av tomaterna. När skalet börjar rulla upp sig, häll av vattnet i ett durkslag, Stick i resten av tomaterna spola snabbt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera tomaterna. Gröp ur kärnorna med en sked och skär fruktköttet i bitar.

3. Hetta upp olivolja (1 msk) i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter. Ta upp och kasta peperoncinon. Tillsätt tomater, olivolja (ca 2 msk), salt och peppar och låt allt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg ner pastan i vattnet och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag. Ställ tillbaka ­kastrullen på värme, lägg i smöret och häll sedan tillbaka pastan. Tillsätt hälften av parmesanosten och rör om. Blanda i svamp- och tomatsåsen och rör sedan om tills allt är ordentligt ­blandat.

5. Servera pastan tillsammans med parmesan i en skål på sidan om.

Paolo Roberto
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet