Så fixar du den perfekta glöden

Fyra enkla grilltips

Foto: iStockphoto
NYHETER

För varmt eller för kallt ? Att få till den rätta glöden i grillen kan vara knepigt.

Här är tipsen som hjälper dig till en perfekt grillsommar.

1. Vänta tills glödbädden blivit askgrå, först då är den lagom varm att grilla på. Prova att hålla handen strax ovanför gallret. Måste du ta bort handen efter bara någon minut har du en bra och het grillbädd,.

2. Undvik helst att tända med tändvätska då det kan vara skadligt för miljö och hälsa. Tänd i stället grillen med exempelvis braständare.

3. Satsa på en kolgrill och skippa engångsgrillen. Kol ger en godare smak än exempelvis briketter, men båda fungerar bra.

4. Gallret reglerar hur hett du vill ha det. Nära glödbädden där det är riktigt hett passar det bra att sätta gallret om man grillar små portionsbitar eller små spett. Lite längre upp passar bra då man grillar lite tjockare bitar som måste ligga på längre.

Johanna Granevik, Minimedia