Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet

Petad & utfryst

Svenske VM-stjärnan om mardrömmen i Tyskland

Han spelade åttondelsfinalen i VM och gjorde åtta mål. Det kan ha varit säsongens sista handbollsmatch.

Johan Pettersson är petad och utfryst.

- Folk på stan snackar skit, de som tidigare pratat med mig är tysta. Det märks tydligt, säger han.

Johan valde att skriva på för konkurrenten Kiel den 22 december, han hade då ett och ett halvt år kvar på kontraktet med Nordhorn.

- Jag pratade både med klubben och de försökte övertala mig att stanna, de blev väl besvikna på mig, säger Johan.

Sedan dess har han haft problem med föreningen och de fyra senaste matcherna har han sett från läktaren.

"Mycket skitprat"

- Jag är inställd på att sitta där mina sista tre månader i klubben, säger han.

- Det enda jag kan göra är att försöka komma upp i humör och träna ordentligt. Jag är normalt en glad person, men detta har tagit hårt. Det har skrivits och pratats mycket skit och det är klart att jag påverkats av det, nu måste jag hitta andra positiva saker.

Hans kontrakt med Nordhorn går ut efter nästa säsong. Till sommaren ska Kiel försöka köpa loss den svenske landslagsspelaren, men hans avtal med den klubben börjar egentligen gälla först sommaren 2002.

- Jag ångrar ingenting, ska man gå till en toppklubb är de ute långt i förväg. Då får man bestämma och ta den smällen.

Han har kritiserats hårt i lokal media, har själv vägrat att tala med tysk press och berättar att folk pratar om honom i den lilla tyska staden. Även spelarna har reagerat.

- Att han bestämmer sig för att byta klubb mitt under säsongen var inte så poppis bland de andra spelarna. Stämningen har varit olustig. Johan är medveten om situationen, säger den skånske tränaren Kent-Harry Andersson.

Och därför är han petad och lär sitta på läktaren resten av säsongen.

Anna Carlsson

Så här går det för de andra proffsen

Tomas Svensson:

Barcelona tappade serieledningen i och med förlusten mot Caja España Ademar (28-25) Tomas stod första halvlek, hade sex räddningar. Började andra med att släppa in ett mål och blev utbytt. Spelade sedan de sista tio minuterna.

- Jag började bra, sedan bytte de ut mig på straffarna och då tappade jag rytmen. Hela laget gjorde en dålig match, säger Tomas.

 

Ljubomir Vranjes, Peter Gentzel och Thomas Sivertsson:

Vann mot Valencia med 29-24. Därmed är de sjua i tabellen och får vara med i cupen som avgörs sista helgen i maj, där kan de spela till sig en plats i en av de europeiska cuperna.

Ljubomir Vranjes spelade hela matchen, Peter Gentzel nio minuter och Thomas Sivertsson spelade de första femton minuterna av matchen.

 

Ola Lindgren och Johan Pettersson:

Nordhorn slog Gummersbach med 25-23 efter storspel av den svenske målvakten Jesper Larsson. Ola Lindgren spelar fortfarande med mask och var säker bakåt. Andreas Larsson och Robert Andersson delade på högerniopositionen.

- De är inte helt friska än, men kompletterar varandra bra. Jag räknar med att de blir allt bättre, säger tränare Kent-Harry Andersson.

Johan Petterson står utanför laget.

 

Magnus Wislander, Stefan Lövgren, Staffan Olsson och Jonas Ernelind:

Förlust för Kiel med 26-24 mot Lemgo hemma. Samtliga svenskar spelade och gjorde mål. Stefan Lövgren (6) lagets bäste målskytt.

- Det var en bra match, men vi har inte riktigt flyt. Det är inte vår säsong, känns lite som om det är stolpe ut, säger Stefan Lövgren.

Laget ligger fyra i tabellen, sju poäng efter ledande Flensburg-Han-dewitt.

 

Christian Ericsson:

Skadade en sena i knät mot Kiel senast och spelade inte när Bayer Dormagen förlorade mot Wallau Massenheim med 27-24. Henrik Andersson och Markus Wallgren spelade.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet