Stabil segling av Lööf/Ekström

Ny andraplats i Kieler Woche

SPORTBLADET

Starbåtsseglarna Fredrik Lööf och Anders Ekström radar upp andraplatser i Kieler Woche.

Lördagens två tvåor innebar totalt sex andraplatser på åtta seglingar. Dessutom två segrar.

Fredrik Lööf under OS i Sydney.
Foto: peter kjellerås
Fredrik Lööf under OS i Sydney.

Tyvärr så har det ofta varit brassarna Robert Scheidt/Bruno Prada som vunnit och inför söndagens avslutande segling skiljer det två poäng mellan klassens klart bästa besättningar, tio poäng för brassarna mot tolv för svenskarna. I den sista seglingen får bara de tio bästa vara med och dubbla platspoäng delas ut. I starbåt finns tre svenska besättningar med i finalen.

Övriga OS-klara svenskar seglar också medaljfinal. Anton Dahlberg/Sebastian Östling i 470 vann en segling och ligger tvåa totalt. Rasmus Myrgren tappade till fjärde plats i laser men är bara tre poäng från en andraplats. Daniel Birgmark ligger fyra i finnjolle.

Ständigt uppåt med tuffare motstånd. Det har varit devisen för Jonas Lindberg och Kalle Torlén i 49er. Efter 15 seglingar är de nu åtta med goda chanser att visa att de är värda en OS-plats.

OS-klara Therese Holgerson och Vendela Santén i damernas 470 avbröt efter torsdagens seglingar men i stället tog sig Astrid Gabrielsson/Lisa Ericson till medaljfinal tack vare en åttonde plats.