Torres: ”Jag trodde någon skämtade”

Anfallsstjärnan var nära att tacka nej till Pool

SPORTBLADET

Fernando Torres var nära att tacka nej till Liverpool.

Anledningen: när managern Rafa Benitez ringde, trodde anfallsstjärnan att det var ett skämt.

– Jag trodde att det var någon som härmade Rafa, säger Torres.

Misstänksam När Rafa Benitez ringde Fernando Torres trodde anfallaren att han blev lurad.
Foto: AP
Misstänksam När Rafa Benitez ringde Fernando Torres trodde anfallaren att han blev lurad.

Efter sex år och 214 matcher i Atletico Madrids a-lag, lämnade Fernando Torres Spanien inför förra säsongen.

Efter mycket spekulationer blev Liverpool till slut anfallsstjärnans nya klubbadress. Men det var nära att det aldrig blev någon flytt till ”Pool”.

I The Sun berättar Fernando Torres att han var nära att tacka nej till budet, eftersom han inte trodde att det verkligen var Rafa Benitez som hade ringt honom.

Ringde lagkamrat

– När Rafa ringde min mobil, så trodde jag att det var någon som härmade honom, säger Torres.

– Så jag ringde (Liverpools spanska målvakt Pepe) Reina för att ta reda på om det verkligen var Rafas nummer. Efter det behövde jag inte fundera så mycket längre, jag visste att det var telefonsamtalet som jag hade väntat på.

24-åringen hade inga problem att anpassa sig till Premier League under sin första säsong. Och det är uppenbart att Torres stortrivs i Liverpool och England.

– När du väl har anpassat dig här, så finns det ingen anledning att vilja spela någon annanstans. Premier League är långt före den spanska ligan, säger Torres.

– Du kan möta ett lag som är under nedflyttningsstrecket och du spelar på en perfekt plan, med fulla läktare och motståndare som verkligen försöker spela fotboll. Och även om hemmalaget förlorar, så fortsätter fansen att stödja sitt lag. Det händer bara i brittisk fotboll.

FAKTA

Så kommer du till Liverpool:

Flyg med SAS till Manchester Airport. Därifrån tåg (går minst varje timme) till Liverpool Lime Street Station och vidare till Sandhills Station.

SAS flyger till Manchester 12 gånger i veckan.