Stjärnan hörd för våldtäkt

Allsvenska profilen anhållen: ”Han tillbakavisar till fullo”

SPORTBLADET

Inför gårdagens träning greps en av fotbollsallsvenskans främsta profiler.

Nu sitter han anhållen för våldtäkt på en 22-årig kvinna.

– Han har full tillförsikt till att sanningen ska komma fram, säger spelarens advokat.

Spelaren kom inte till träning i går, för på morgonen greps han av polis och är nu anhållen.

Händelsen som ligger till grund för gripandet inträffade i slutet av maj, men enligt Sportbladets uppgifter väntade kvinnan nära en månad med att anmäla. Först när hon fått besked att hon smittats av en könssjukdom gick hon till polisen.

Svaga minnesbilder

Utredningen har precis startat och vice chefsåklagare Henrik Söderman, som leder förundersökningen, är återhållsam med detaljer.

– Han är anhållen och införd i dag, (läs: i går). Jag kommer inte kommentera utredningen och dess innehåll överhuvud taget.

Åklagaren uppger kort att spelaren förhördes under gårdagen. Enligt Sportbladets uppgifter var den 22-åriga kvinnan ute på en krogrunda med vänner den aktuella kvällen. Men det blev bråk och gänget splittrades. Kvinnan fortsatte därför ensam till en nattklubb, där hon kom i kontakt med fotbollsprofilen och ett kompisgäng runt honom.

Festandet fortsatte med mycket alkohol som gjorde att minnesbilderna är svaga.

Däremot minns hon tydligt hur hon befinner sig i ett utsatt läge och försöker freda sig mot en man som försöker våldföra sig på henne.

”Ska lämna sin version”

Enligt uppgift fick kvinnan efteråt hjälp med taxi därifrån och hon ska även ha fått spelarens telefonnummer. Efteråt ska hon ha haft ont av övergreppet. Tre veckor senare fick hon veta att hon blivit smittad av en könssjukdom. Enligt misstankarna ska spelaren ha smittat henne.

Spelaren har inte uttalat sig om misstankarna, men hälsar via sin advokat att han inte är orolig. Han förnekar alla anklagelser om våldtäkt.

– Han ska få lämna sin version. Han tillbakavisar till fullo och har full tillförsikt till att sanningen ska komma fram, säger advokaten.

Sportbladet har talat med kvinnans målsägandebiträde som inte alls vill uttala sig i nuläget.

FAKTA

ALLSVENSKA SKANDALER PÅ 00-TALET

Patrik Gerrbrand, Rattfylla

Nyårsnatten 03-04 åkte Hammarbyförsvararen dit för rattfylla. Han dömdes till 14 dagars fängelse som avtjänades med fotboja och blev bortplockad ur U21-truppen till en EM–kvalmatch.

Joseph Elanga, Misshandel

Den dåvarande Malmö FF-spelaren dömdes 2003 till två månaders fängelse för att ha misshandlat sin fru. Straffet avtjänades med fotboja.

Dulee Johnson, Misshandel och rattfylla

Johnson har åtalats flera gånger och dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst. Det har handlat om rattfylla, olovlig körning och misshandel.

Allsvensk spelare, Våldtäkt

För fyra år sedan dömdes en 22-årig tidigare allsvensk fotbollsspelare till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka.

Igor Sypniewski, Rattfylla

Spelaren som varit i Halmstad och Malmö åkte dit för rattfylla under tiden i Bunkeflo. Blodprovet visade 0,74 promille och han sparkades direkt från klubben.

Dusan Melicharek, Rattfylla

Malmömålvakten åkte fast både för fortkörning och rattfylla sommaren 2008. Han hade 0,21 promille och blev av med körkortet direkt.

Daniel Mobaeck, Rattfylla

Elfsborgsspelaren backade in i en parkerad husbil. Det visade sig att han hade 1,62 promille i blodet. Mobaeck dömdes till en månads fängelse som han avtjänade med fotboja.

Dusan Djuric, Rattfylla

Under Djurics tid i Halmstad åkte han fast för rattfylla nyårsdagen 2008. Han hade 0,24 promille i blodet.

Yannick Bapupa, Våldtäkt

Ett halvår efter övergången från Gefle till Kalmar dömdes Bapupa av hovrätten till två års fängelse för våldtäkt på en 18-årig kvinna.