Besten sänktes – av sin stora lever

Teorin om läggmatch avfärdad

1 av 11 | Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
SPORTBLADET

45 sekunder tog det för svenske Jörgen Kruth att sänka 145 kilo tunge Bob Sapp vid gårdagens kampsportsgala på Hovet.

Galans evenemangsansvarige Kasra Ashhami avfärdar ryktena om en läggmatch och ger istället en annan förklaring.

– Så här stora killar har en väldigt stor lever och det är deras absolut svagaste punkt. Jag har sett det här många gånger, säger Ashhami.

145-kilosbjässen Bob ”The Beast” Sapps möte med Jörgen Kruth i Muay Thai/K1 var en av galan ”Rumble of the Kings” stora höjdpunkter. Men väl i ringen bjöd han inte publiken på show utan ett gigantiskt antiklimax.

Har studerat matchen

Amerikanen inledde i ett ursinnigt tempo, men efter bara 45 sekunder fick han Jörgen Kruths vänsterknä i magen, gick i däck och kastade sedan in handduken. Publiken buade kraftigt och rykten började spridas om en läggmatch.

– Jag förstår att folk är besvikna. Men vi har tittat på bilder ur flera synvinklar och diskuterat nu. Jag tror inte att det handlar om någon läggmatch, säger evenemangsansvarig Kasra Ashhami.

Ashhami säger istället att det ironiskt nog var Sapps storlek som blev hans fall.

”Bryter bara din egen hand”

– Vi har stor erfarenhet av sådana här matchningar och jag har sett det här många gånger förut. Så här stora killar har en väldigt stor lever och det är deras absolut svagaste punkt. Det var där knäet tog.

Jörgen Kruths taktik var just att gå efter Sapps lever. Det lyckades redan efter en knapp minut när amerikanen själv rusade rakt in i svenskens knä.

– Sapp är en fotbollsspelare som använder sin storlek. Du kan slå 200 slag i huvudet men då bryter du bara din egen hand. Du kan jobba på hans ben men då kan du inte sänka honom. Men en leversmäll kommer han inte tillbaka ifrån.Det behöver inte vara så hårt och nu skapade han ju själv kraften genom att rusa in.